[elektro] aszalo'_sza'rito'

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Sun Jul 31 23:30:49 CEST 2011


vajk fekete wrote:

> de ami x fokon forr, az nyilvan x-10 fokon is mar egesz intenziven
> parolog. ezert nem lehet pl 97%-osnal tomenyebb etilalkoholt csinalni
> leparlassal, mert 3% viz elparolog mire az alkohol elforr. erdekes
> kerdes, hogy nyomasra vajjon szelektivebb-e a dolog.

Nem ez az oka, hanem az, hogy az alkohol hogyismondjam, eléggé higroszkópos, 
talán így lehet fogalmazni. Tehát, ha tudnál akárhogy csinálni majdnem 100%-os 
alkoholt, és kiraknád az asztalra, amellett, hogy sok elpárologna belőle, de sok 
vizet is benyelne a levegőből.

Különben a desztillálásnál nem a felforralás a lényeg, az mindig nagyon vegyes. 
Még a zsír is távozik a levesből, amikor forralják, aeroszol hatás révén. 
(Idővel, ha nem takarítják, és gyakori a dolog, minden zsíros lesz a tűzhely 
környékén, meg még távolabb is.) Szóval nem a felforralás a lényeg, hanem a 
lecsapatás.

hjozsi 



More information about the Elektro mailing list