[elektro] aszalo'_sza'rito'
Kormos Imre
kormos.imre at freemail.hu
Mon Aug 1 07:23:16 CEST 2011
Hali,
Azért nekem vannak technikai kérdéseim.
Ha beleteszem a cefrét egy légmentesen záródó, vákuumot bíró edénybe
(lehetőleg kevés levegőt hagyva felette), és elkezdem szívattyúzni, akkor az
egyre "párásabb" levegőt, egy idő után meg hideg gőzt fogok szivattyúzni.
Milyen egyszerű, olcsó szivattyú alkalmas erre? A hűtőgépkompresszor
gondolom nem, ebben valami olajon is keresztül fog menni a cucc.
A másik, hogy a kimeneten hogyan csapathatom le egyszerűen a gőzt, hogy
minél kevesebb anyag menjen kárba?
Vagy működhetne az a módszer, hogy egy tartály tele cefrével, utána egy
aránylag nagy üres tartály, utána a szivattyú, köztük csap.
1.Először elzárom a cefre-üres tartály között a csapot, megszívom az üres
tartályt.
2.Elzárom a szivattyú fele menő csapot és kinyitom a cerfe fele menőt. Ekkor
az üres tartály átszívja a "gőzt" a cefréből.
3.Elzárom a cefre felőli csapot, és levegőt engedek a gőzzel teli tartályba-
ekkor kicsapódik a gőz.
4.Ezt kiöntöm, és goto 1
Nos?
KI
> Mivel nem nagy durranás, akár bárki, aki amúgy is szokott pálinkát főzni,
ki is
> próbálhatja.
>
> hjozsi
More information about the Elektro
mailing list