[elektro] aszalo'_sza'rito'
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Mon Aug 1 01:17:05 CEST 2011
hg12345 wrote:
> vákuumos megoldásnál több probléma van:
Szóval aszodod, hogy kipróbálták, van tapasztalat?!
> 1, más lesz a fözet izvilága (gyömölcsösebb izű) inkább likörre
Igen, ez a része volt nekem is gyanús.
> 2, az alacsonyabb hőmérsékleten sokkal nagyobb hűtőfelület kell az
> alkohol lecsapatására, föleg azonos hőmérsékletű hütőközeggel...
Ez ennél bonyolultabb, lehet javítani rajta. Ugyanis a kondenzációs hőmérséklet
is nyomásfüggő. Tehát ha pl 40 fokon forr el az alkohol egy nyomáson, akkor
kicsit nagyobb nyomáson már ennél magasabb hőfokon is kondenzálódik. Kicsit
bonyolódik a szerkezet, ha ez a gond.
Nem gondoltam, hogy bárhol bárki próbált vákuummal pálinkát előállítani, vagy
bármilyen, ivásra szánt szeszesitalt. Tecnikai célú vagy alapvetően tiszta
alkohol előállításra viszont biztos nagyon jól lehetne használni.
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list