[elektro] Plato pakahegy
Xorn
toth.endre at gmail.com
Tue Apr 13 13:45:32 CEST 2010
Meg pusztult ki kis hijan eszaki-sarki expedicio is amiatt, mert -18
fokban a forrasztas onja kisse atalakult kristalyszerkezetileg, es
bedoglottek a kajakonzervjeik.
Best regards,
Andy
2010/4/13 hg12345 <hg12345 at freemail.hu>:
> Hi!
>
> bocsánat de ha a vas érintkezik a vízzel, akkor már kidobható a hegy :-(, mert hogy nincs rajta az ón, ilyenkor már nem is nedvesíti, nem tapad hozzá az olvadék.
>
> az "ÓN" majdnem semleges a vízzel szemben, ráadásul enyhe lúgoknak és savaknak is ellenáll. Nem véletlenül használták az ónozott vaslemezt a konzerviparban,a mikor még nem műanyag bevonatokkal (nem léteztek) védték az ételt. Ez a bevonat teljesen megfelelt a mostani ólommentes technikának, mert még nyomokban se tartalmazhatott ólmot. A fedél nem csak sajtolva volt, hanem ráis forrasztották a biztonság kedvéért. A II. világháborús amcsi konzerveket még 4-10év után is ették az emberek, ha kaptak és nagyon éhesek voltak. Tudtom szerint ezek nem száraz ételek voltak....
>
> --------------------------------------------------------------------
> ((((Ha már ebbe az irányba keresítek a hibát, akkor a vízereket is megkéne vizsgálni telephely alatt, mert hallottam arról is, hogy ha egy forrasztó pálka alatt van vízér az gyorsan fogy, erre különösen a Weller-ek a legérzékenyebbek :-()))))))))))))))))
> --------------------------------------------------------------------
>
> Mérjétek meg a hegy hőmérsékletét, és azt is figyelni kéne, hogy nem kaparják a panelt a pákaheggyel, ilyen magas hőmérsékleten ezeknek semmilyen mechanikai ellenálló képessége nincs! (ez nem reszelő és csiszoló)
>
>
>
>
>
> <elektro at tesla.hu>, ezt írta:
>
> Moczik Gabor wrote:
>>
>> Nos, kiprobaltuk a Plato pakahegyeket, de sajnos úgy néz ki, hogy
>> ennek az átlag élettartama is csak 3 nap. Valahogy nálunk nem jön ki
>> a két hét, amit valaki írt.
>>
>> A forrasztóón Rosin Flux Sn99.3/Cu0.7, forrasztási hőmérséklet kb.
>> 400-420 fok. A szivacsot egyelőre csapvízzel "kenjük", holnaptól
>
> Szinte biztos, hogy itt van az eb elhantolva.
> Ki kéne próbálni nem csak a desztvizet, hanem valami tök száraz megoldást.
> Gondolj arra, hogy a vas képes vizes közegben mindenféle aljasságra
> szobahőmérsékleten is. Na most, ha jó forró, akkor a folyamatok sebessége
> értelemszerűen megsokszorozódik.
>
> Sajnos nincs tippem, hogy mi lenne a száraz megoldás lényege. Én pl
> papírzsebkendőbe törlöm a pákahegyet, ami persze nem megoldás ott, ahol
> reggeltől estig forrasztanak. Nincs teflonrongy? :-)
>
> hjozsi
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
More information about the Elektro
mailing list