[elektro] Alkohol

Cseh Róbert R.Cseh at Richter.hu
Tue Oct 27 07:59:20 CET 2009


De még hülye tipp:

Mi van ha valamelyik vodkával áztatod ki a fokhagymát? Elvileg az is íz és szaganaygoktól mentes szesz (mondjuk üvegben van otthon, de nem élek vele/rajta).
Az extraháláshoz nincs előírva alkoholtöménység? Azért sokat számít - technológiailag...

Robert

U.i.: Absz etabolt nem forszíroznám. Benzolos együttdesztillációval készül(het), de a normális minőségű nem tartalmaz már ilyet magába (kidesztillálják az alkoholból). Illetve a víznyomokat is meg lehet kötni mindenfélével (pl. lúgról desztillálással (pl. Káli-hidroxidról)).
Az alkohol-víz elegy ideálisan (standard desztilláció): 96%-os lesz. Itt van a forrpontmaximuma az alkohol-víz elegynek.
Ún azeotróp elegy.
A 98%-os alkoholt ha desztillálod, akkor ami kipárolog az 96%os , ami az üstben marad, az 100%os fele indul el.
Míg alacsonyabb töménységnél a kimenő gőz a 96%-ra törekszik, a maradék meg 0% fele...

U.i.2: beszerzés: BuSZESZ? Azaz ahol ilyet sokat gyártanak? Bár lehet tevékenységi engedély, jövedéki adó és egyéb nyalánkságok kellenek, ha 200l-es hordóval veszed.... (ebből mondjuk 400 l (50%-os) pálinka követhető el :P)



More information about the Elektro mailing list