vrcukor

Bodosi Bal zs BBALAZS at phys.szote.u-szeged.hu
Tue Jun 12 13:59:42 CEST 2007


> Felh¡vtam a 77elektronik t, azt mondta a szervizes, hogy a bioszenzor a v‚r 
> vezet k‚pess‚ge alapj n hat rozza meg a cukorszintet. Namost akkor a 
> tesztcs¡k csak marketingb l kell hozz ? s ha vezet‚st m‚r, akkor a szenzor 
> el bb t”nkre megy, mint a kontakt n‚lkli fotoszenzor?

Nem egeszen ertem, hogy mit ertenek itt vezetokepesseg alatt. A 
verben egy csomo ion van, ami SOKKAL jobban vezetove teszi, mint a 
cukoroldat (ami igazabol nem sokat javit a vezetokepessegen).
Szerintem mindenkeppen valami reakciorol lehet szo.
A hagyomanyos fotoszenzorosban valszeg egy glukozbonto enzim dolgozik, 
ami peroxidot kepez, a hozzaadott peroxidaz ezt elbontja, a nascens 
oxigen pedig elszinezi a szinten benne levo, alapbol szintelen 
festeket. Erre a festekanyagra vizsgalnak valszeg, ami praktikusan 
valamilyen hullamhossz-tartomanyban sokkal jobb elnyelo, mint a ver 
egyeb alkotoreszei.
Udv:
    BBalazs
    
http://www.phys.szote.u-szeged.hu/bbalazs/bbalazs.htm
    



More information about the Elektro mailing list