Re: Száraztészta
Arpad
kando777 at googlemail.com
Thu Jul 5 11:38:34 CEST 2007
Köszönöm az infókat, így már könnyebb megérteni, utánanézni :)
Arpi
vajk fekete <halaloszto at yahoo.co.uk> írta, 2007.07.05.:
> acelt extrudalnak???
>
> az a hengereleses magatol kilukad a belseje meodszer a mannesmann rol van elnevezve, csak nem talalok rola jo leirast.
>
> vajk
>
> ----- Original Message ----
> From: Kathi Imre <imre.kathi at eon-hungaria.com>
> To: elektro at tesla.hu
> Sent: Thursday, 5 July, 2007 11:06:41 AM
> Subject: RE: Száraztészta
>
> A kérdésedre az extrudálás adja meg a választ mindkét témában (http://en.wikipedia.org/wiki/Extrusion )
>
> Üdv, Imi
> imre.kathi at eon-hungaria.com
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: elektro-bounces at tesla.hu [mailto:elektro-bounces at tesla.hu] On Behalf Of Arpad
> Sent: Thursday, July 05, 2007 10:56 AM
> To: elektro at tesla.hu
> Subject: Re: Száraztészta
>
> Hali!
>
> Ha már (off) tésztagyártás, vajon a csőtésztát hogy készítik ? Eleve
> olyan kis rövid és/vagy kanyargósra készül vagy utólag darabolják ?
>
> Illetve a varratmentes acél és réz csövek gyárátsa is érdekel,
> valahogy eddig nem tudtam rájönni, hogy lesz üreges cső :)))
>
>
> Arpi
>
>
> Sztrikó János <elektrolista at gradev.hu> írta, 2007.07.05.:
> > Kathi Imre wrote:
> > > Amit megtudtam: A készregyúrt és pihentetett tésztát több lépcsőben,
> > > forgó hengerek között engedik át a kellő vékonyság eléréséig. Azaz a
> > > technológia hasonló a lemezhengerléshez.....
> > Ez ismerős. A falunkban, a pékségben így készülnek a péksütik tésztái.
> > Hosszú asztal, középen a hengerpár, az alsó henger felső része egy
> > szintben van az asztallal, a felső henger helyzete (és ezzel a hengerek
> > közötti távolság) állítható. A tészta elindul az egyik asztalfélről, a
> > hengerek lapos(abb)ra gyúrva áttolják a másik asztalfélre. Mielőtt
> > kifutna, a henger megindul visszafelé, persze már összébb állítva. Ezt
> > megcsinálják x alkalommal, a tészta vékonyodik, és mindez közben
> > viszonylag kis helyet igényel. Ja, és kézzel működik, semmi elektro :-)
> >
> > -----------------------------------------
> > elektro[-flame|-etc]
> >
>
>
> --
> Arpi / kando
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> ___________________________________________________________
> New Yahoo! Mail is the ultimate force in competitive emailing. Find out more at the Yahoo! Mail Championships. Plus: play games and win prizes.
> http://uk.rd.yahoo.com/evt=44106/*http://mail.yahoo.net/uk
> -----------------------------------------
> elektro[-flame|-etc]
>
--
Arpi / kando
More information about the Elektro
mailing list