Indukcios fozolap

jhidvegi jhidvegi at gmail.com
Tue Aug 28 15:55:05 CEST 2007


Halasz Ferenc wrote:
> Én majd csak akkor veszek ilyen indukciós "gázfőzőt", ha
> olyan kaját is vehetek, amit _csak_ intravénásan, infúzió
> út-ján vehetek magamhoz ;-)      Üdv soxeretettel: HFeri

Ezt nem értem. Szerintem tök jó kis eszköz, és ha lenne ilyened, 
szerintem előszeretettel használnád. Mondom, megfelel a gázlángnak 
gyorsaságban akár melegítésileg, akár annak az abbahagyásában, de abban 
még jobb, hogy ez képes lehet az edény aljának a hőmérsékletét 
érzékelni, és ott megfogni a hőmérsékletet. Más kérdés, hogy ezt 
használják-e, de rémlik, hogy igen.

Más szemlélettel, egész jóféle módon lehetne főzni. Pl kukta. Itt ugye 
attól függ, milyen hevesen főzünk, hogy mennyi a betáplált teljesítmény. 
Mivel itt az összes teljesítmény az edénybe megy jószerivel, ezért 
kiválóan be lehetne lőni egy hőmérsékleti és egy teljesítmény-korlátot. 
Mondjuk 100 fokig 3kW, hamar felmelegszik a cumó, aztán a 
kikísérletezett tudomisén 450W, aminél az a konkrét kukta szelíden fúj, 
és nem fut ki semmi. A leggyorsabban tudna főzni kíméletesen. Sőt, 
nagyszerűen programozható is lenne, hogy ott lehessen hagyni, x idő 
múlva kész a kaja. Nincs tűzveszély, mert semmi más nem melegszik, mint 
az edény alja és vele a kaja meg az edény, és sosem érné el azt a 
hőfokot sehol, ami bármit meg tudna gyújtani. Energiában is olcsó a 
drága villany ellenére, mert a gázláng hőjének a zöme máshova megy 
pocsékba, a helyiséget melegíti.

hjozsi 



More information about the Elektro mailing list