Indukcios fozolap
jhidvegi
jhidvegi at gmail.com
Tue Aug 28 15:55:05 CEST 2007
Halasz Ferenc wrote:
> Én majd csak akkor veszek ilyen indukciós "gázfőzőt", ha
> olyan kaját is vehetek, amit _csak_ intravénásan, infúzió
> út-ján vehetek magamhoz ;-) Üdv soxeretettel: HFeri
Ezt nem értem. Szerintem tök jó kis eszköz, és ha lenne ilyened,
szerintem előszeretettel használnád. Mondom, megfelel a gázlángnak
gyorsaságban akár melegítésileg, akár annak az abbahagyásában, de abban
még jobb, hogy ez képes lehet az edény aljának a hőmérsékletét
érzékelni, és ott megfogni a hőmérsékletet. Más kérdés, hogy ezt
használják-e, de rémlik, hogy igen.
Más szemlélettel, egész jóféle módon lehetne főzni. Pl kukta. Itt ugye
attól függ, milyen hevesen főzünk, hogy mennyi a betáplált teljesítmény.
Mivel itt az összes teljesítmény az edénybe megy jószerivel, ezért
kiválóan be lehetne lőni egy hőmérsékleti és egy teljesítmény-korlátot.
Mondjuk 100 fokig 3kW, hamar felmelegszik a cumó, aztán a
kikísérletezett tudomisén 450W, aminél az a konkrét kukta szelíden fúj,
és nem fut ki semmi. A leggyorsabban tudna főzni kíméletesen. Sőt,
nagyszerűen programozható is lenne, hogy ott lehessen hagyni, x idő
múlva kész a kaja. Nincs tűzveszély, mert semmi más nem melegszik, mint
az edény alja és vele a kaja meg az edény, és sosem érné el azt a
hőfokot sehol, ami bármit meg tudna gyújtani. Energiában is olcsó a
drága villany ellenére, mert a gázláng hőjének a zöme máshova megy
pocsékba, a helyiséget melegíti.
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list