Azok a franya E betuk...

Cseh Róbert R.Cseh at Richter.hu
Mon Mar 6 10:55:50 CET 2006


Ezt hívják tejforralónak, aminek a száját körben be kell vajazni és akkor a tej habja nem tud kifutni, mert a víz nem nedvesíti a zsíros felületet. Szlikonzsír ideális, de annak nincs E száma:)

Étolaj jó, mert átviszi a hőt:) Így a két fal közötti folyadék segítségével a belsőben lehet szabályozni a hőfokot., Ha pl. víz van, akkor  a belső edényben 96-97 fokig tud a hőfok felmenni.
Illetve nekem sikerült fölémenni, mert elpárolgott középről a víz, és a _levegő_vel melegítettem. A hőátadás olyan volt amilyen, a belül levő víz ekkor kezdett forrni. De az edény már szaglott és a füle is megpörkölődött:)

Robi


-----Original Message-----
From: jhidvegi [mailto:jhidvegi at startadsl.hu] 
Sent: Sunday, March 05, 2006 11:57 PM
To: elektro at tesla.hu
Subject: Re: Azok a franya E betuk...

Acs Gabor wrote:
> Olyan lábast kell keresned, amit beleraksz a másikba, és a fülénél 
> fennakad. A ketto közé megy a víz, és hajrá!

Hacsaknem jó sós vizet rakok közé, vagy pl étolajat..., a belso edényben a víz nemigen fog forrni.

hjozsi 





More information about the Elektro mailing list