Re[5]: villany vs. gáz
Kalman
coloman50mail at t-online.hu
Tue Feb 21 20:24:28 CET 2006
Hello jhidvegi,
Tuesday, February 21, 2006, 2:57:19 PM, you wrote:
> Kalman wrote:
>> Valami kamu mégiscsak lehet, mert e hagyma dinsztelésének
>> megkezdésével egyre többet kell várjak, pedig az edény u.a., az olaj
>> és mennyisége szintugy, viszont a két perc már vagy hat manapság.
>> A kamu meg nem politikai kategória, hanem szélhámosság.
> :-)) Elég fura mérési mód a kaloriméterrel szemben. Itt is kijön a
> háromszoros arány, és nem gondolható komolyan, hogy haramadára esett volna a
> fűtőérték!!
> Ellenben nem mindegy, hogy a hagyma starthőmérséklete 30 fok (nyár), vagy 5
> fok (tél). :-) És hogy ugyanolyan hagyma-e. Meg, hogy a gáztűzhely nem
> romlott-e el. :-)
> hjozsi
Részemről végleg lezárom a témát.
Utolsó szó jogán:
- nem ma kezdtem a szakmát, ezért óvatosan diagnosztizálok.
- épp ezért, mivel egy mérés nem mérés, a kísérletet többször
elvégeztem. (minden nap főzök)
- A Tüzhely vadi új, a rózsa u.a, illetve a másik ugyanakkora méretű.
- A megfigyelések közben volt olyan időszak, amikor javult a helyzet.
Mindezekből vontam le azt a következtetést - az ismerőseim panaszaival
egybevetve és megerősítve, hogy a minőség igencsak ingadozik.
Mivel nem lehet csak úgy kalorimétert meg még ki tudja milyen
hitelesített mérőeszközzel bármikor lecsapni a gázra, ezért hiszem
azt, hogy tojnak a minőségre, és azt adnak el, amit akarnak.
Ennyi.
--
Best regards,
Kalman mailto:coloman50mail at t-online.hu
More information about the Elektro
mailing list