Re: "sertés kábító"

Benedek István renyta at t-online.hu
Sun Feb 19 18:51:25 CET 2006


> Visszatérve a témára, nem csodálkoznék, ha előbb-utóbb leszoknánk a 
> húsokról, és áttérnénk (mert kitalálják) valami olyanra, ami szintetikus 
> vagy növényi, egyébként minden szempontból megfelelő. Mitagadás, néha van 
> bennem egy bűntudatféle rossz érzés, még akkor is, amikor egy szelet 
> valami gyíkhúst (párizsit akár) falok be. És ezen az se változtat, hogy 
> ezek az állatkák meg se születtek volna, ha mi nem eszünk húst.
>
> hjozsi

Szia!
Olvastam valahol, hogy már eredményesen kísérleteznek szintetikus húsok 
előállításával. Állítólag pont olyan színű, állagú, úgy kell felhasználni 
(sütés, főzés) mint az eredetit, de nyersen is fogyasztható. Arról nem 
tudok, hogy birka, vagy sertés -szerű ízesítésű, vagy is, hogy többféle is 
van/lesz belőle. Asszem nem az elsők között kóstolnám meg.
A párizsi? Hááát, nehéz lenne százalékban meghatározni benne a hús 
mennyiségét. Az ilyen pépesített izékben csak porított szőr, köröm, bőr, 
faggyú, meg ki tudja mi van (mindent felhasználnak, semmi nem lesz kidobva!) 
az egyéb adalékok mellett.
De azért érdekes ez az öldöklősdi-téma. Az biztos, hogy a természet erre 
lett kitalálva vagyis, hogy egymást megesszük, szerencsére az ember 
felkerült a tápláléklánc csúcsára. A baj itt inkább az, hogy ezt is "ember 
módjára" tesszük. Tenyésztjük az állatokat, tehát esélyük sincs védekezni, 
menekülni. A tenyészidő alatt rendszerint szenvednek, nem ragozom az okokat. 
Mert ez is üzlet, minél többet, minél olcsóbban, minél hamarabb, de világos, 
hogy mindez csakis az állatok kárára fokozható. Persze megoldást én sem 
tudok. Talán csak a pocsékolást visszaszorítandó annyit enni, amennyi kell a 
szervezetünknek és nem többszörösét előállítani a szükségesnek. Talán így a 
fele állat már meg sem születne, ami akár eredmény is lehet.

üdv: I.
http://muszersarok.gportal.hu





More information about the Elektro mailing list