pakahegy :)

jhidvegi jhidvegi at freestart.hu
Fri Oct 21 23:55:55 CEST 2005


BEREGNYEI Balazs wrote:
> 2 ev hasznalat utan tonkrement egy Weller-pakahegyem, majd 1 het
> alatt egy ujabb. A csavarhuzo alaku szerszamok egyszeruen
> kicsorbultak, kicsi darabok toredeztek le beloluk forrasztas kozben.
> Elofordulhat, hogy ez a "pechszeria" azert van, mert ujabban csapviz
> helyett Theodora szensavas asvanyvizzel ontom le a tisztito
> szivacsot? :) Lusta vagyok kimenni a konyhaba, es az asvanyviz mindig
> keznel van :) Nem ertek a kemiahoz, csak feltunt az egybeeses. Vajon van-e
> ok-okozati viszony az amortizacio es az asvanyviz kozott?

Simán elképzelheto.
A weller hegy rézbol van, és van rajta egy tiszta vas galvánbevonat. Azzal 
kezdhet valamit ez az ásványvíz.

Én sosem használok semmiféle folyadékot, van egy régifajta körömkefe, aminek 
fából van a fogó része, és nemtom mibol a sörtéje, ezzel söpröm le a 
szmötyit. De biztosan a víz is jó, de ha már nem semleges, gyanús, hogy 
inkább lugos legyen. A vas még a forró, nem híg nátronluggal sem reagál, 
legalábbis nekem eddig így tunt. Viszont milyen könnyen rozsdásodik ugye 
sima víztol is odakinn.

hjozsi 




More information about the Elektro mailing list