[OT] termodinamika

Vajk Fekete halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Oct 19 17:23:08 CEST 2005


ez szerint

http://www.weightlossforgood.co.uk/nutrition/beer.htm

100g sor 33kcal! tehat fel liter az 165000cal. ehhez kepest a 
felmelegiteshez szukseges 8000cal kb kerekitesi hiba.

a fogyokuraologusok, meg a sportologusok amit kalorianak hivnak, az 
valojaban kilokaloria, csak a kilo-t nem mondjak.

vajk

trebi at algoritmic.hu wrote:

> A termodinamika elvén muködo fogyókúrás módszer
>
> Mindenki számára ismeretes, amit már az iskolában is tanultunk, hogy 1 
> g víz (folyadék) felmelegítése 14,5 fokról 15,5 fokra 1 kalóriát 
> emészt fel.
> Tehát egy pohár (2,5 dl) 5 fokos víz felmelegítése 
> testhomérsékletünkre 250 x (37-5) = 8000 kalória.
> Hát ezt az energiamennyiséget kell testünknek felvennie ahhoz, hogy a 
> testhomérséklet állandó maradjon. Ehhez a legkézenfekvobb 
> rendelkezésre álló energiaforrás a test zsírfeleslege. A termodinamika 
> nem hazudik.
> Amennyiben megiszunk egy korsó 5 fokos sört, 16000 kalóriát égetünk el.
> Természetesen nem szabad senkit becsapni, így le kell vonni az 500 ml 
> sör kalóriatartalmát, azaz a kb. 1000 kalóriát. Gyors számolás: 
> 16000-1000= 15000 kalóriára van szükség a felmelegítéshez.
> Természetesen ez a veszteség annál nagyobbb, minél hidegebb a sör és 
> minél nagyobb a felmelegítendo sörmennyiség. A kalóriaégetés, 
> kalóriafelhasználás ezen módja sokkal hatásosabb, mint a testmozgás 
> módszerével végzett kalóriafelhasználás.
> A fogyás így abszolút gyors és szinte automatikus. Egyszeruen nagy 
> mennyiségu sört kell magunkba önteni, a többit már elvégzi a 
> termodinamika.
> Egyetlen hátránya van a dolognak: ha például egy nagy tányér forró 
> pacalt, babgulyást, vagy halászlét eszik az ember, akkor a 
> hoenergiával felesleges kalóriákat viszünk be a testbe.
> A figyelmes olvasó máris megtalálta a megoldást: A forró ételeket 
> elegendo mennyiségu hideg sörrel kell kiegyenlíteni!
>
> -----------------------------------
> Szponzorunk: http://tonerbolt.hu/
>
>




More information about the Elektro mailing list