Re: Huha + kenyér
L. Pásztor
seasoft at hu.inter.net
Thu Oct 13 10:46:56 CEST 2005
----- Original Message -----
From: "Balazs E" <belemer at axel.hu>
To: "L. Pásztor" <elektro at tesla.hu>
Sent: Thursday, October 13, 2005 10:39 AM
Subject: Re: Huha + kenyér
> valamelyik nap hallottam hogy a pekmesterek szovetsege
> leszabadalmaztatta a hagyomanyos kenyeret ami adalek
nelkul keszul
> par heten belul boltokba kerul legalabis szeged kornyeken
> teljesen hagyomanyos kenyer es 220-250Ft lesz kiloja.
>
> aztmondtak, hogy azert nem sutnek ilyet altalaban mert
ennek 16 ora kell mig az
> adalakos kenyer kesz van 2 ora alatt
Na ezt így fejbol nem vágom.
De anno vettem egy gépet, az akkor kapható legnagyobbat, ami
még éppen nem ipari.
Feleségem beleönti a cuccokat. Kemikálét semmit. De tud
sutni vagy 6-8 félét. Teljes kiörlésu lisztbol használ vagy
5 félét. Meg víz, só, éleszto és a többi. Beleszór magokat
is, hogy egzotikusabb legyen. Írtó finomak.
Kora délután beindítja, otthagyja.
Gép pihentet dagaszt 3-4 órát. Süti valameddig. Vacsorára
kész.
Na ekkor húzok el, mert olyan eszméletlen jó illata van, a
frissen kiszedett kenyérnek, hogy legszivesebben egy jódarab
végére rátennék egy fél vajat, ami rögtön belefolyna, és
hmmmmm....
Embertelenül finom az ilyen, de így hízlal mint a disznót.
Viszont elég tömör, nem olyan légies. Meg nem is fehér. Meg
legkésobb 36 óra alatt megszárad, így kétnaponként sütni
kell.
És érdekes, a gyerekek ahogy a mekdonáldszot is, igy a bolti
hungarocell kenyereket is kicsit jobban szeretik. De már
jól tudnak angolul, tudják mit jelent a "dzsunkmíl"
Aki szintén sütni akar kaphat recepteket, csak ido kellene
begépelni.
----------------------------------------
L. Pásztor
seasoft at hu.inter.net
----------------------------------------
More information about the Elektro
mailing list