Huhahhh...
Topybear
topybear at chello.hu
Wed Oct 12 15:21:56 CEST 2005
>
>Nincs parancsba adva, persze. Csak keres szintjen, hiszen en
>'pepecselek fel orat, mindent osszecsopogtetek, utana uszik a wc',
>stb. Szo sincs arrol, hogy despotakent ostort suhogtatva reszketo
>csaladom feje feletti zsarnoksagra tornek.
OK. így korrekt! :)))))
> > akkor csak ktelessg lesz s az eredmny is ennek megfelel en alakul.
>
>Szerintem nem biztos. A szakacsok mindegyike sem imad fozni, megis az
>ettermekben turheto szokott lenni a kaja.
Ebben azért némi szakmai igényesség is benne van, meg aztán ha rosszul fõz,
akkor becsukhatják a boltot. Meg az is benne van, hogy léteznek nagykonyhai
receptek, ahol grammra minden megvan adva 1 személyre, aztán csak fel kell
szorozni. Ezzel egy átlagos és ehetõ színvonalat lehet biztosítani, a fõzés
ezután jön :)
Nem kapcsolódik ide, de ha már recept (nem tudom, hol leltem):
Nagyüzemi kenyér recept
Hozzávalók
100 dkg liszt
Egy csipetnyi benzoil-peroxid, kálium-bromát, hogy jó és szép fehér
legyen a liszt. Ám ezeket az anyagokat a patkányok elõl jól zárd el, mert
nekik rákot okoz!
1 evõkanál só
4 evõkanál olaj
2,5 dkg élesztõ
78 dl langyos víz
Egy kevés kálcium-propionát, hogy szebben és jobban dagadjon a kenyér.
Egy kis állati eredetû propionsav, hogy tartós legyen a friss ropogós.
Végy még egy kevés mesterséges emulgeálószert és nátrium-metabiszulfátot,
hogy késleltesd a kenyér öregedését, ám ne csodálkozz, ha asztmád elõtör.
Topy
More information about the Elektro
mailing list