viz

HKC coloman50mail at axelero.hu
Tue May 11 23:37:42 CEST 2004


Hello ,

Tuesday, May 11, 2004, 10:44:52 PM, you wrote:


SG> !!! Mereg !!!

SG> Nem vicc.. Higabb mint a sejtek ionkoncetracioja, ozmotikus
SG> hatas miatt (viz mindig a surubb kozeg fele aramlik) viz kerul a szovetek

Nem tudom, divat-e még a befőzés asszony berkekben. Ha csináltak ilet,
akkor szemléletesen el lehet magyarázni a népnek hogy
- ha kevés cukorral készítik a befőttet ("deszt.víz") akkor a
cseresznye megreped. Hát anyuka. pont ez történik picinye sejtjeivel
is ! Képletesen és gyakorlatilag is felrobban, meghasad ,elhal.
- ha sok a cukor akkor meg megaszalódik.

Az előző esetben a híg lé az azmózis miatt a sejtbe (cseresznye,
barack, ki mit szeret) igyekszik befelé, a nyomás megnő, pukk.
Az utóbbi esetben, meg a sejtből indul kifelé a víz, megráncosodik az
eszköz.

Azaz tessenek természetes anyagokkal manipulálni. A forralás baktérium
öldöklés miatt kell -ha kell. A tulzott higiénia szintén káros, nem
alakul ki az immunrendszer.

Dakota néptársaink csecsemői koszosak, makkegészségesek, az igaz hogy
húszévesen meg már rokkantnyugdíjasok, de ez már tényleg OT.

SG> Asvanyviz rulez..

persze buborék nélkül. Nagyszáju (asszonyos) üvegben kivéreztetve egy
napig.



-- 
Best regards,
 Kálmán                            mailto:el.engineer at axelero.hu





More information about the Elektro mailing list