Re: Kenyérsütés helyett Pattogatott kukorica
Kis Norbert
nkis2 at freemail.hu
Tue Jan 14 18:35:30 CET 2003
Szia Bani!
>A kenyérsütésről jutott eszembe, hogy lehet pattogatott kukoricát is
>csinálni mikróban.
Bizony, de még milyet! :)
>Sajnos nem volt semmi íze, gondolok itt a só és a vaj hiányára:-((
:)
Étolajba tegyél izlés szerinti mennyiségű vegetát, az olajat öntsd egy
kotli aljába (1kg kukóhoz fél deci olaj). Ezek után forgasd úgy össze,
hogy egyenletesen olajos legyen minden szem, s a folyadék eltűnjön.
Ha OK, akkor pár dekás adagokban tedd be a mikibe, s ne egyszerre!!!!
(A rest többet jár...)
Gyorsan, szépen fog kipattogni. Sót a vegeta mellé izlés szerint tehetsz
persze, ha kell. Meglepően fincsi, a TACSKÓ-s zacskó is elbújhat
mellette ízben. (Ne félj, a vegetában is ott az ízfokozó, remek kis E620-
as NA-glutamát, mint a gyári pattogatott kukoricában, s a legtöb bolti
sós kajában... Ettől (ha peched) van, ugyanúgy vakaródzol, felfúvódsz,
illetve az agyad roncsolod, de legalább kellemesen átérzed az ízek
harmóniáját. ( Én pl. nagyon szeretem, csak persze mértékkel kajálom.)
>Sokkal több időbe telik mire kipattog mind és ami az elején kész volt a
>végére megégett és az egész konyha tele volt füsttel aminek a kis
>családom nem igazán örült :-))
Persze, mert a vaj tele van vízzel, ez a fő bibi. (megszívta magát) Még
olajból is az a jobb, ha már sütöttél egyszer benne valamit.
>No meg ott volt, hogy hiába mikróba való volt az edény, mégis
>beleolvadtak a kukoricaszemek. :-((
Eldobhatós műanyagkotli, s nincs bibi!!! (12Ft/db, de én fedélnek
használnék egy másikat rágumizva emerre. Így egy sütési napot max
24Ft-ból hozol ki. (Csak a mosogatószer mennyibe is kerül most???)
Egyébként nálam még prózaibb a felállás: HOWER 801-es automata
mosógép ajtóüvege. Ugyanis ennek nincs füle, ami megakadna, de van
pereme, ahol meg lehet fogni. A térfogata is optimális, vastagabb, mint
egy gyári jénai, ráadásul garantáltan hőálló, illetve karcolástűrőbb
anyag. S még ingyért is van... :OOO)
No, ebben szoktam mindent csinálni, ami mikróban készülhet. (Kivéve a
ritkafinom 4-perces, 1filteres-gyümölcsös, citrommentes, jóédes mikrós-
teát, mert az 8dl-es befőttes üvegben születik...)
A mosogatással sincs hernyózás: először áztatás: kotliba pár deci víz a
fenekére, abba egy evőkanál 20%-os ecet (10%-ost nem érdemes
venni. Víz a csapban is van, s az jóval olcsóbb), s ez 4 percre 100%-on
beküld sétálni egyet. Ahogy lekapcsolt, nem azonnal nyitrom ki,
hagyom kissé hűlni. (Pl. közben elugrok a boltba valamiért...)
Ettől minden szag elmegy, s minden ráragadt kemény, akár többnapos
trutymó felázik+fertőtlenítve is lesz garantáltan, mert élőlény a 100-
fokos ecetgőzt nem viseli el sokáig...
A langyos lötty kiönt. (Lakás nem fog bűzleni az ecettől, nyugi.)
Ezután 3-csepp sunlicht a szivacsra, majd azzal mikró+kotli áttöröl,
végül tiszta szivaccsal letöröl. (Zsírnak, bacinak, rászáradásnak már a
forró ecettől is annyi, a mosogatószer csak a 'megszokás' miatt...)
Szárazra törölni sem kell, önszáradós minden. Mielőtt valaki megkérdi:
nem, a mikinek semmi baja nem szokott lenni az ecetgőztől. Síma,
mezei digitális ELIN sütő, s most 8. esztendős ippeg. (Pár ezer ecetes
takarítás mögötte áll.) Ha holnap bekrapálna, már akkor se szidhatnám
nagyon szegényt.
>nnek meg faterom nem örült, és leorította a fejem, hogy ilyen
>ülyeségre elb***tam egy edényt.
'Et e cera...' (ecetetrá... :))))) )
>A lényeg, hogy a tecsóban van előre elkészített pattogtani való
>kukorica de az 100-150Ft / csomag
A házi is jó így. A tacskóban grillcsirkét kell venni, annak most szezonja
van. :))) (Nem tudom ugyan, hogy a holland foszforeszkálós
szállítmányból van -e, de egy biztos: akciósan adják, s nagyon finom.)
>kérlek benneteket, hogy osszátok meg a , tapasztalataitokat,
>receptjeiteket velem, meg mindenki mással ! :-))))))
Imho, lsd. fennt.
>Bocsi, hogy hosszú voltam a semmiért :-)
Ez nem semmi, hanem pattogatott kukorica. Remek a gyomorsav
lekötésére. Ha többen ennék, kevesebben kapnának gyomorfekélyt...
Ehelyett mi van: hajnalig csak az a forrasztgatás, billentyűszexuálás,
cola-öblögetés, (de ez már másik sztori) hehehe... :))))
Üdv.:
Norbi.
More information about the Elektro
mailing list