fagyasztas
Kovács András
andras at sdktech.com
Fri Aug 22 17:36:35 CEST 2003
Dobbenetes!
Legalabbis szamomra. En anyam es nagyanyam foztjen nottem fel (aki
teheti, probalja ki :-) ). Ok nem hasznaltak ilyen anyagokat. En meg azt
az etelt, amiben pl. vegeta vagy leveskocka van, agyonsozottnak es
gyogyszerizunek erzem. Azert gyogyszerizunek, mert amikor gyerekkoromban
ereztem (valoszinuleg az iskola konyhajabol) egy bizonyos szagot,
ereztem rajta, hogy ez valami megevesre szant dolog, de nem merult
bennem fel, hogy ezt elvezetbol fogyasztja valaki. Valami egyeb
korulmeny miatt azt hittem, hogy valami gyogyszer szagat erzem. Azert
emlekszem ra, mert nem ertettem a dolgot. Nem annyira regen, amikor
megismertem anyosomat es foztjet, ismertem fel a hasonlosagot.
Es most meg valamire rajottem. En nagyon szeretem a sultcsirkenek a
boret, ha mar kellokeppen meg van sulve. Nem zavar az sem, ha olyan
kisebb pihek vannak rajta. Es persze ez jo sos is tud lenni. Talan ezt
utanozzak az izfokozokkal, ezert van szorbol. Erzek hasonlosagot a ketto
kozott, csak hat kulonbseget is. Ezt most tenyleg nem elvbol mondom, bar
ugy is megallja a helyet: szamomra az izfokozo es az allomanyjavito
hatarozottan ront az etel elvezhetosegen. (A szinezek csak elvbol zavar,
ha pl. ceklale akkor elvbol sem.)
Tetelezzuk fel, hogy fogok egy krumplit, megmosom, nem szedem le a hejat
es nem is sozom meg csak jo vekony szeletekre vagom es megsutom.
Az a dobbenetes, hogy az emberek nagy reszenek ez valszeg ehetetlen
barbar iztelen valami lenne, nekem meg kb. ket nagysagrenddel jobb
barmelyik csipsznel.
Udv!
Andras
Acs Gabor irta:
Állítólag az ízfokozót úgy csinálják, hogy valami szőröket, meg hajakat
savban feloldanak. Hallott erről már valaki részletesebben? Múlkor egy
táplálkozás szakértő azt mondta, az egyik komol gond, hogy nagyon rá
lehet szokni ezekre az ízfokozós, agyonsózott műkajákra. Felnőttnek sem
jó, de ha a gyerek egy idő után nem hajlandó megenni a 'sima' cuccokat,
igazából egészségkárosító.
More information about the Elektro
mailing list