fagyasztas
en kukac coder pont hu
ide at ne.irj
Thu Aug 21 14:29:56 CEST 2003
jhidvegi at alarmix.net írta:
>> Ma már a természetességhez való közeledés a "trendi"! :-))))))
> Igen, ez jó szöveg. Erről beszél a zöld szónok is, természetesen felhasználva a
Ki az a "zöld szónok"? :)
> Az élelmiszereknél manapság szinte kóros irtózás van az E jelű élelmiszerekkel
> (adaléknak nevezett anyagokkal) szemben. Holott csak arról van szó, hogy
> valamikor valakik kitalálták, hogy az élelmiszerekben található legkülönfélébb
> anyagokat valami besorolási rendszerben osztályozzák, jelöléssel látják el. A C
> vitaminnak és valszleg a víznek is van E jelölése.
A tisztánlátás végett érdemes megnézni:
http://www.elelmezesvezetok.hu/e-szam.htm
Egyébként a félelem valószínűleg abból adódik, hogy a listában található
anyagok 80%-át senki nem látná szívesen a tányérjában... Szvsz jogosan.
Nagyanyám soha nem említette, hogy a jó szilvalekvár titka az
acetilezett-dikeményítő-foszfát, pedig Ő még tudott valódi 'legvárt' főzni. :-)
> Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne közeledjünk lehetőleg a természetes
> eredetű élelmiszerek felé, de nyilvánvaló, hogy ez a cél csak keveseknek lehet
> elérhető világszerte, és egyre kevesebbeknek, ahogy (és amennyiben) a létszám
A cél mindenki számára elérhető! Az más kérdés, hogy mindenkinek annyi ideje
van erre is amennyit szán rá... A baj talán ott kezdődik, hogy nem fordítunk
elég időt az igazán fontos dolgokra. Talán már nem is tudjuk mi is az igazán
fontos... De ez már inkább 'filozófika'. :-)
> nő. Egyszerűen nem lesz hol megtermelni ezeket a természetes élelmiszereket
> elegendő mennyiségben.
Sajnos ez így van! :(
--
en
More information about the Elektro
mailing list