fagyasztas

Borbas, Imre Imre_Borbas at or.mxim.com
Wed Aug 20 17:36:27 CEST 2003


> -----Original Message-----
> From: Hidvegi Jozsef
[...]
> után. Sok ideig hagyva felbontás után a hűtőben is, hacsaknem 
> ún. "frostos" a
> hűtő, és kifagysztja a nedvességet a hűtött térből, így a 
> nyitva (!) berakott,
> felbontott befőtt, lekvár tetejéről is, így nem tud a penész 
> megtelepedni.
[...]

Ez inkabb "no frost"-os huto lenne, nem? Amelyik nem jegesedik, mert nem
kozvetlenul, egy radiatorral hut, hanem hideg levegot fujnak be, a radiatort
meg leolvasztjak, amikor nem hut. Ezzel az a baj, hogy a zoldsegek,
gyumolcsok nagyon hamar kiszaradnak, tonkremennek benne. Pl. az eper is
elkezd fonnyadni egy par nap utan. A felvagott paradicsom meg
"osszeaszalodik" 1-2 nap alatt. Csodalkoztam is, amikor hirdettek kulonbozo
draga muanyag dobozokat, hogy ebben milyen sokaig friss marad a
zoldseg-gyumolcs a hutoben. Igazan nagy valtozast nem lattam, de kiderult,
hogy a cucc amerikai, es ott a hutok nagy resze "no frost"-os, ott tenyleg
eg es fold a kulonbseg.

Imi



More information about the Elektro mailing list