fagyasztas - mas aspektusbol
Hidvegi Jozsef
jhidvegi at alarmix.net
Tue Aug 19 19:04:31 CEST 2003
> Bocs, hogy beleszolok, de itt van egy kis problema.
> Az igaz, hogy az amorf jeg nem roncsolja a sejtfalat - ha nagyon
> gyorsan hutjuk le a dolgokat, akar folyekony nitrogenben, stb.
> De fel is kell olvasztani egykoron. Akkor pedig a jeg szerkezete
> megvaltozik es kristalyos jeg lesz, az pedig roncsolja a sejtfalat.
Csak nem azt akarod mondani, hogy mikozben szep lassan felolvasztjuk a cumot, a
jeg atkristalyosodik?? En legalabbis ugy kepzeltem - lehet, hogy alaptalanul -,
hogy ha egyszer egy helyen fololvad, akkor az fol van olvadva. Az olvadasi zona
folyamatosan megy befele a fagyott tombben, mit a tuloldalival ossze nem
talalkozik, ekkor van mindenutt felolvadva, es kesz. Ezekszerint valahogy nem
jol latom?
De akkor minek gyorsfagyasztanak? Igy semmi ertelme nem lenne.
Vagy megis van? :-)
hjozsi
More information about the Elektro
mailing list