KENYERSUTOGEP-RECEPT
GF.
g.fer at axelero.hu
Thu Jun 6 16:27:23 CEST 2002
Hi!
Aprilisban szo volt kenyersutogeprol. Ugy tunt tobben
hasznaljak es kedvelik.En is ezek koze tartozom.
Mi 5-7 -en vagyunk /1-2 fo mar nem itthon lakik, de
haza-hazajar enni.../Kenyeret boltban nem veszunk,
atlag 2x1kg-ot sutunk naponta. Probaltunk mar tobbfe'le
receptet de mindig visszaterunk az alapra kb:
1,5 dkg eleszto+70-75 dkg finomliszt+3 mokkaskanal so+
3,5-4dl víz
Neha meg kb. 1 evokanal olajat is hozzateszunk.
A pr.allas: franciakenyer, max ho"fok.
Csinaltunk mar olyan kenyeret is, hogy a fenti adagolashoz
aprora vagott szalonnadarabkakat teszunk, neha 20-30%
liszt helyett buzadara't, maskor par szem fottkrumplit pl.
meg valamikor szojalisztet is tettunk hozza, de utobbinal
az eremenyre mar nem emlekszem.
Ezek a kenyerek minosegre kb. a szeletelve arult -pl.
"pesti kenyer"-nek felelnek meg /szerintem minimum!/
anyagaruk mindennel egyutt kb. fele --nem a reklam helye...!?
Kalacsnak csak ugy valt be, hogy a gep keveri,
de kulon sutoben sutjuk ki. /receptje't nem tudom, mert nincs
itthon a nejem/. Tesztagephez ritkan hasznaljuk begyuras helyett,
mert nagyon igenybe veszi, a faze'k valoszinuleg ezert ment mar
egyszer tonkre -alul elfaradt az anyag es kirepedezett.
A mi tipusunk -már 6-7 e'ves /a fenti hiban kivul ilyen hasznalat
mellett mas gond nem volt vele/ :NAKAMURA NPA 100,
eredetileg FUNAI 100, gyakorlatilag henger alaku oldalt kis
programozó pulttal, felul felgomb alaku uveg teto.Ke't edeny van
hozza: kb. 70 dkg és 1--1,2 kg kenyerhez.
Hamarosan szeretnenk ajandekba venni egy masikat is, de ezt
a tipust mar nem gyartjak, es hallottunk mar gyenge problemas
tipusrol is.
Ke're'sem az lenne, hogy ha tudtok, ajanljatok kiprobalt, bevalt
kenyersutot, illetve orommel fogadnek nehany bevalt kenyerreceptet
is. Lehet maganban is, bar szerintem a listan is lenne ra kereslet...
gf.
More information about the Elektro
mailing list