Kenyersutogep.
Benedek István
renyta at matavnet.hu
Mon Jul 2 20:34:22 CEST 2001
> Szia
> A kerdes, hogy hogyan lehet benne olyan kenyeret sutni, aminek
> az ize/allaga legalabb megkozeliti a "bolti" feherkenyeret, vagy
> esetleg a barnakenyeret. Mar probaltam a pekeknel tudakozodni,
> de van aki azt mondja, hogy csak kovasszal lehet jo kenyeret sutni,
> van aki azt mondja, hogy adalekokal elesztovel is lehet. Szoval jo
> recept kene, meg egy par gyakorlati tapasztalat/tanacs.
> Udv:Fakla Gyula
Szia!
Latom, hogy nagy az erdeklodes ezert bocs, hogy nem maganban folytatom.:-)
Szoval: 5 eve hasznaljuk, ma mar eredmenyesen, bizony az elejen nem mindig
volt eheto a termek. Mindegyikhez van egy kis tajekoztato, meg nehany
recept. A mienk (valami dzsunkas marka, meg kene neznem mi a neve, de nem is
erdekes), 70dkg-s brugokat sut. Egy kenyer sutesi ideje majdnem 4 ora,
viszon lehet programozni is, hogy pl. reggel, ebredeskor legyen kesz a friss
cucc!
A hangsuly az anyagokon van, mibol mennyit es milyent! Az nem igaz, hogy
csak kovasszal lehet jo kenyeret sutni, mi mindig FRISS elesztovel
csinaljuk! Kell meg hozza teljeskiorlesu liszt, egy kis margarin, egy csepp
tej, keves so, paranyi cukor. Azt hiszem ennyi, de a pontos adagolast inkabb
megkerdezem a nejemtol (ha gondoljatok), mert itthon, ennek a (1) szamnak o
a mestere (de lehet, hogy van meg egy.):-)))
Ezen kivul lehet meg kalacsot is sutni (egy ido utan sipol a mazsolaert) bar
ez eddig nekunk sem igazan sikerult, az ilyesmi jobban megy a sutoben.
Hat, roviden ennyi, ha tobb info kell, akkor kuldom az asszonyt.
Udv: I.
More information about the Elektro
mailing list